طلاق توافقی⚡️ طبق رویه قضایی جدید【آپدیت 1402】

بطور مختصر طلاقی را میتوان توافقی نامید که زن وشوهر بنا به هر دلایلی تمایلی به ادامه زندگی مشترک ندارند و با تفاهم یکدیگر بر سر موضوعاتی چون مهریه، نفقه فرزند، حضانت کودکان و… که از نظر دادگاه محترم شمرده میشود،اقدام به طلاق می نمایند.

⭐ مدت زمان طلاق توافقی در مشهد توسط وکلای امداد وکیل
10 تا 30 روز بدون احتساب جلسات مشاوره
⭐ هزینه طلاق توافقی توسط وکیل (در سال 1402)
5 میلیون تومان برای 2 وکیل
⭐ نیاز به حضور زوجین در جلسات رسیدگیدر هیچ جلسه ای

مراحل طلاق توافقی

با اینکه در طلاق توافقی زن وشوهر با هم به تفاهم رسیده اند که جدا شوند ولی باز هم این امر مستلزم گذراندن مراحلی است که به شرح آن خواهیم پرداخت.

طلاق توافقی ومراحل ان
برای طلاق توافقی چه مراحل را باید گذراند؟

مرحله اول : مراجعه به سامانه تصمیم

زوجین باید ابتدا قبل از هر کاری به سامانه تصمیم به آدرس اینترنتی www.zaman.behzisti.net مراجعه نمایند و بعد از ثبت نام، به مراجعی که توسط بهزیستی به شما جهت مشاوره اعلام میگردد مراجعه نموده و نسبت به گذراندن دوره های مشاوره اقدام نمایندتا گواهی عدم انصراف از طلاق را اخذ نمائید. (قبلا مقاله ای در خصوص سامانه تصمیم و نحوه درخواست مشاوره طلاق را ثبت نموده ایم که میتوانید به آن مراجعه کنید.)

مرحله دوم : مراجعه به دفاتر خدمات قضایی

بعد از اخذف گواهی عدم انصراف از طلاق باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نموده و درخواست خود را مبنی بر طلاق توافقی را ثب نمائید.

مرحله سوم: ارجاع پرونده به داوری توسط دادگاه

بعد از مشخص شدن شعبه دادگاه خانواده و ابلاغ آن، دادگاه شما را به یکی از مراجع داوری در داخل مجتمع ارجاع میدهدتا بر سر موضوعاتی چون مهریه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، نحوه ملاقات فرزند و سایر حقوق مالی و غیر مالی در صورت اختلاف داوری صورت بگیرد که بعد از تفاهم، این موضوعات توسط داور مکتوب میشود و به امضاء طرفین میرسد تا به قاضی شعبه مربوطه ارائه شود.

مرحله چهارم:معرفی زوجه به پزشکی قانونی جهت دریافت گواهی عدم بارداری

در این مرحله دادگاه زوجه را به یکی از مراجع پزشکی قانونی معرفی میکند تا وضعیت بارداری یا عدم بارداری وی مشخص گردد و در صورت عدم بارداری گواهی مبنی بر گواهی عدم بارداری صادر میگردد وبه شعبه اراجاع داده میشود.

نکته زنان بالای 50 سال به دلیل یائسگی نیازی به عدم ارائه این گواهی ندارند.

نکته زنان باکره با دادن گواهی باکرگی از آزمایشگاه، نیازی به ارائه گوهی عدم بارداری ندارند.

مرحله پنجم:صدور گواهی عدم سازش و طلاق

پس از گذران مراحل فوق و ارائه گواهی های مذکور به دادگاه ، قاضی گواهی عدم امکان سازش را صادر می نماید که بعد از اعلام قطعیت آن، زوجین سه ماه از تاریخ اعلام قطعیت فرصت دارند تا با مراجعه به یکی از دفاتر طلاق نسبت به طلاق اقدام نمایند. (البته در مقاله ای جداگانه در خصوص  تکنیک های تمدید گواهی عدم سازش صحبت شده است)

مدارک طلاق توافقی
برای طلاق توافقی به چه مدارکی نیاز داریم؟

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

  • ثبت نام در سامانه ثنا توسط دفاتر خدمات قضایی (اگر قبلا ثبت نام کرده اید نیاز نیست)
  • ارائه سند ازدواج (اگرسندمفقود شده باشد می توانید با مراجعه به دفتر ازدواجی که ثبت ازدواج در انجام شده است درخواست المثنی نمائید.)
  • اسناد هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و…
  • گواهی عدم انصراف از طلاق و غربالگری با ثبت نام در سامانه تصمیم
  • و سایر مدارکی گه در فرایند رسیدگی از شما اخذ میشود ( مانند گواهی عدم بارداری، صورتجلسه تفاهم حقوقی مالی وغیر مالی و…

مطالب پیشنهادی :سریعترین شیوه طلاق از طرف زن

مدت زمان طلاق توافقی با حضور وعدم حضور وکیل

با توجه به آنکه طلاق توافقی مستلزم انجام تشریفاتی می باشد و بدون اطلاع از قوانین و ضوابط و دستور العمل ها، بی شک نمی توان آن زمان را کوتاه کرد و ممکن است بدون حضور وکیل این فرایند برایمان طولانی شود.

فرضاً 5 جلسه مشاوره خانواده که حدوداً تا 45 روز و بیشتر طول خواهد کشید، یا گذراندان جلسات دادگاه که ممکن است بسته به شلوغی شعبه تا یکسال هم زمان بر باشد ولی شما با حضور وکیل این مسیرطولانی را خیلی کوتاه خواهید نمود و مسیر یکساله را حداکثر تا 30 روز خواهید گذراند.

حضور وکیل برای پرونده طلاق توافقی
حضور وکیل در پرونده طلاق توافقی چه تاثیری دارد؟

مزایای حضور وکیل در طلاق توافقی

از آنجای که قوانین دائماً دستخوش تغییرات می باشد و عدم اگاهی به آن باعث سردرگمی و طولانی شدن فرایند دادرسی می شود و ثبت اشتباه دادخواست و خواسته ممکن است مسیر دادرسی را کاملا تعغیر وگمراه کند و خسارات جبران ناپذیری به جای بگذارد لذا می توان حضور یک وکیل متخصص را در پرونده طلاق توافقی را ضروری دانست.

همچنین با دادن وکالت و عدم حضور در محیط بی روح و خشک دادگاه که در سلامت روح و روان انسان بی تاثیر نیست سلامت و آرامش را برای خود به ارمغان خواهید آورد، لذا ما با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی جامعه و پرداخت اقساط حق الوکاله منصفانه تمام تلاشمان در امداد وکیل نموده ایم حامی شما عزیزان باشیم.

پشیمانی از طلاق توافقی
پشیمانی از طلاق توافقی

پشیمانی از طلاق توافقی توسط زوج

طبق مواد قانونی 35 و 36 قانون حمایت خانواده اگر زوج (شوهر) بنا به هر دلیلی از طلاق منصرف و پشیمان شود می تواند با عدم مراجعه به دفتر خانه مانع طلاق شود، مگر اینکه زوجه از زوج وکالت در حق طلاق را داشته باشد که خود به تنهایی میتواند جهت طلاق اقدام نماید.

مواردی که بیان شده صرفاً در قانون بیان شده ولی در رویه قضایی زمانی که زوجه با وکالت جهت طلاق اقدام می نماید ، دفترخانه از دادگاه استعلام وکسب اجازه می نماید، که معمولاً دادگاه ها جهت استحکام بنیاد خانواده  اجازه ثبت وصیغه طلاق را نمی دهند.

حذف نام همسر از شناسنامه
حذف نام همسر از شناسنامه

حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق

بهتر است بدانیدطبق ماده 33 قانون ثبت احوال حذف نام همسر بعد از طلاق برای زن و مرد متفاوت است و هر یک با شرایطی خاص میتوانید درخواست حذف نام همسر سابق خود را از شناسنامه بدهدکه در ادامه به شرح ان پرداخته ایم.

حذف نام زن سابق از شناسامه به درخواست مرد

مرد زمانی میتواند درخواست حذف نام همسر سابق خود را از شناسنامه بدهد که بعد از طلاق ازدواج رسمی مجدد نماید و یا همسر وی فوت نموده باشد که بعد از ازدواج رسمی مجدد میتواند درخواست حذف و شناسنامه جدیدرا از طریق اداره ثبت یا پیشخوان دولت بدهد.

حذف نام شوهر سابق از شناسنامه به درخواست زن

باکره بودن زن : اگر زنی در دوران عقد اقدام به رابطه زناشویی نکرده باشد بعد از طلاق می تواند با مراجعه به پزشکی قانونی و اخذ گواهی باکرگی به دفتر پیشخوان و یا اداره ثبت مراجعه می نماید و درخواست حذف نام همسر سابق خود را از شناسنامه نماید.

باکره نبودن زن : اگر زن باکره نباشد، صرفا زمانی میتواند درخواست حذف نام همسر سابق را نماید که مجدد ازدواج نماید.

فوت شوهر : اگر شوهر زن فوت نماید فقط زمانی میتواند ازدواج مجدد کند که ازدواج رسمی انجام دهد.


پرسش وپاسخ متداول

✔️ اگر طلاق توافقی ثبت شود ولی طرف مقابل به تعهدات عمل نکند چه باید کرد؟

می توانید تقاضای اجرائیه نمایید.

✔️  میخوایم طلاق توافقی بگیریم ولی ضامن وام شوهرم شدم اگر بعدا اقساط رو پرداخت نکنه چه کنم؟

می توانید یک چک به مبلغ وام بابت ضمانت پرداخت از شوهرتون اخذ کنید سپس اقدام به طلاق توافقی نمائید.

✔️  یکسال است که با شوهرم رابطه زناشویی نداشتم و تازه حکم طلاق اجرا شده آیا نیاز به نگه داشتن عده طلاق هستم؟

عده طلاق از روزی که طلاق جاری می شود شروع میشود و بابد رعایت شود وگرنه مشکل شرعی دارد.

✔️  برای طلاق توافقی آیا باید طرفین وکیل داشته باشند یا خیر؟

داشتن وکیل الزامی نیست یا هر کدام از طرفین میتوانند وکیل اخذ کنند و طرف مقابل بدون حضور وکیل روند دادرسی را ادامه دهد ولی اگر طرفین میخواهند طلاق را به وکیل ارجاع دهند باید دو وکیل همزمان جهت طلاق توافقی اقدام نمایند.


✔️  منبع ویدئو : سعید اقا جانی

نوشته های مشابه

4 دیدگاه

  1. جناب وکیل من و خانمم در شورای حل اختلاف جهت طلاق به تفاهم رسیدیم که بنده 5 سکه در ابتدا پرداخت کنم سپس ماهی یک سکه به وی بدهم و در صورتجلسه ای امضا وبه تایید شورای حل اختلاف روسونیدم
    به عرضتون برسونم بنده فردای ان روز پشیمون شدم ولی خانمم همون توافق نامه رو رفته از شورا گرفته وبه استناد اون شکایتی برای طلاق داده ایا دادگاه به اسناد اون میتونه رای طلاق صادر کنه تشکر

  2. سلام ببخشید من وهمسرم سال 99 اقدام به طلاق توافقی کردیم و گواهی عدم سازش هم صادر شد و 3 ماه هم اعتبار داشت ولی چند شوهرم رفت ترکیه و نتونستیم اقدام کنیم الان دوسال گذشته و اومده ایران میخوایم مجدد اقدام کنیم برای طلاق
    سوالم اینه این گواهی هنوز اعتبار داره یا نه ممنون

    1. با سلام دوست عزیز
      اعتبار گواهی عدم سازش 3 ماه هست و بعد از گذشت این مدت مجدد باید برای درخواست طلاق توافق اقدام بفرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا