مطالبه مهریه از سهم الارث شوهر

شاید برای شما هم سوال باشد که اگر شوهر توان مالی در پرداخت مهریه محکوم شده رانداشته باشد و یا در پرداخت کوتاهی می کند و در عوض پدرش (پدرشوهر) توان مالی داشته باشدمی توان مهریه را از اموالی که پدرش به ارث خواهد گذاشت توقیف نمود؟ ما در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد.

مطالبه مهریه از سهم الارث

چند حالت برای مطالبه مهریه از پدر شوهر متصور می باشد که در ذیل به ان پرداخته ایم :

حالت اول : بهتر است بدانید اگر پدر شوهر پرداخت مهریه زوجه را ضمانت نموده باشدو در دفترچه نکاحیه قید نموده باشد، در صورتی که شوهر به دلایل مختلف توان پرداخت مهریه را نداشته باشد، پدر شوهر ضامن پرداخت خواهد شد و زن در صورت استنکاف پدر شوهر میتواند وی را مکلف به پرداخت نماید و یا اموالش را توقیف نماید.

نکته : این موضوع در حالتی صدق میکند که پدر شوهر ضمانت مهریه را نموده باشد در غیر اینصورت مسئولیتی بر وی متصور نخواهد شد.

حالت دوم : اگر پدرشوهر فوت کند زن میتوند از اموالی که پدر شوهرش بعد از فوت به ارث خواهد گذاشت دین خود (مهریه) را نسبت به سهم الارث شوهرش مطالبه کند و چون این دین از دیون ممتازه می باشد، ابتدا باید پرداخت شود وهمچین زوجه میتواند درخواست توقیف اموال را دادگاه بخواهد.

توجه کنید مهریه شما صرفا به میزان سهم الارث شوهرتان قابل پرداخت است و لز سهم دیگر وراث نمی توان مهریه را طلب نمود

حالت سوم : با توجه به انکه زن وشوهر از یک دیگر ارث می برند در صورتی که شوهر فوت کند و اموالی داشته باشد زن میتواند از دادگاه درخواست توقیف اموال را بخواهد (قبل از تقسیم ارث بین وراث ، پدر مادر متوفی، و برداران و خواهران متوفی ) تا ابتدا مهریه پرداخت شود و سپس اگر مالی ماند بین خود و سایر وراث تقسیم گردد و دلیل این موضوع ممتاز بودن این دین بر ارث است.

[ مقاله مرتبط: 🔗 مهریه و راه های مطالبه آن]

 

مراحل توقیف سهم الارث بابت طلب مهریه

مطالبه مهریه از سهم الارث شوهر از دو طریق قابل اقدام می باشد (دادگاه واجرای ثبت)

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

بهتر است بدانید شما بابت طلب مهریه خود، می توانید سهم الارث شوهر را توقیف نماید برای این کار با مراجعه با دفاتر پیشخوان خدمات قضایی درخواست خود مبنی بر مطالبه مهریه را مطرح نموده سپس توقیف سهم الارث شوهر را (از طریق درخواست قرار تامین) از دادگاه بخواهید.

در این مرحله باید توجه کنید که اموال افراز شده است یا خیر ( یعنی تحدید حدود صورت گرفته باشد) در صورتی که مفروض نشده باشد ابتدا باید درخواست افراز ثبت گردد سپس بعد از شناسایی دقیق اموال کارشناسی صورت گرفته، اموال به ارث رسیده به مزایده گذاشته  و فروخته خواهد شد و طلب شما بابت مهریه پرداخت خواهد شد.

نکته مهم : اگر ترکه تقسیم شده باشد وشما اقدامی جهت مطالبه مهریه نکرده باشید میتوانید درخواست ابطال تقسیم ترکه را دادگاه بخواهید تا بتوانید به حقوق خود برسید.

مطالبه مهریه از سهم الارث از طریق اجرای ثبت

زن بابد ابتدا با مراجعه به دفتر خانه ازدواجی که عقدش در ان ثبت شده است درخواست صدور اجراییه نماید و دفترخانه ازدواج با گرفتن گواهی زن اقدامات لازم را انجام میدهد و زن با در دست داشتن گواهی اجراییه به اداره ثبت مراجعه می نماید و با ارائه مدارک هویتی پرونده تشکیل خواهد داد.

اداره ثبت با دادن ابلاغیه در مدت 10 روز از مرد می خواهد تا با معرفی اموالش مهریه زن را پرداخت نماید و اگر اقدامی صورت نگرفت زن میتواند درخواست توقیف اموال شوهر و سهم الارث شوهرش را از اداره ثبت بخواهد، و زن با معرفی اموال شوهر اقدام به توقیف اموال و مطالبه مهریه از طریق مزایده مینماید.

نکته مهم : زن برای مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت باید یک بیستم مهریه خود را به اداره ثبت پرداخت نماید.

پرسش و پاسخ متداول


✔️ ایا می توان اقدامی نمود که زن نتواند از سهم الارث مهریه اش را مطالبه نماید؟

در صورتی که زن اقدام کند می تواند سهم الارث را توقیف نماید و طلب خود را مطاله نماید.

✔️ پدر شوهرم فوت کرده ولی خونه اش قولنامه ای هست میشود بابت مهریه توقیفش کرد؟

به شعبه اجرای اجکام مراجعه نمائید و درخواست توقیف را بخواهید.

✔️ ایا سهم الارث جزو مسثتنیات دین محسوب میشود یا خیر؟

خیر جزو مستثنیات دین محسوب نخواهد شد و قابل فروش از طریق مزاید بابت طلب مهریه می باشد.

✔️ من سهم الارثمو بصورت محضری به مادرم منتقل کردم ایا همسرم میتونه اون رو مطالبه کنه؟

ایشون میتونند در دادگاه با اثبات صوری بودن جهت فرار از دین انتقال را باطل نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا